Uw Payroll zaken direct geregeld!

Wat is Payroll

Er is sprake van Payrolling als een bedrijf het werkgever zijn in administratief zin uit handen geeft. Een extern bedrijf treed dan op papier als werkgever op. Zo’n bedrijf word ook wel salariëringsbedrijf genoemd. Gerenommeerde Payroll bedrijven voldoen aan de kwaliteit normen van Stichting Normering Arbeid.

Het volgende wordt dan daadwerkelijk uitbesteed :

 1. Salaris administratie
 2. Afdracht van sociale premies
 3.  Pensioenen
 4. Na komen van collectieve arbeidsovereenkomst (cao)

Payroll is voornamelijk populair in horeca en bij freelancers. Horeca bazen willen zich meestal niet al te druk maken om Payrolling. En voor freelancers scheelt het een hoop papier werk. Zo hoef je als freelancer geen verklaring arbeidsrelatie (var) meer te regelen. Nog een groot voordeel hiervan is dat je het voordeel van een sociale vangnet hebt.

Wat is het verschil tussen en Payrollbureau en een uitzendbureau?
Bij Payrolling wordt de werknemer dat voor een bepaald bedrijf wil werken administratief bij een salariëringsbedrijf ondergebracht. De salariëringsbedrijf werft meestal niet actief voor klanten en neemt zelf ook geen mensen aan. Een salariëringsbedrijf verzorgt puur het papieren werkgever gedeelte voor bedrijven doe daar behoefte aan hebben.
Het is zelf zo dat kleinere uitzendbureaus zelf gebruik maken van een salariëringsbedrijf.

Waar moet je op letten bij het uitbesteden van je Payroll?
Er zijn steeds meer bedrijven die het behoefte hebben om de payrolling uit te besteden. Om dat er veel vraag naar is komen er heel snel nieuwe bedrijven bij die payrolling aanbieden. Het is daarom om naar de reputatie van een Payroolbureau te kijken. Het is belangrijk om te weten of de cao afspraken wel worden nagekomen. Het is ook zeer belangrijk dat het bedrijf bij een branche organisatie aangesloten is. Bekende branche organisaties zijn ; Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen – (NBBU), Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) of Vereniging Payroll Ondernemingen (VPO).

 

Voor en nadelen van Payroll

Wil gebruik gaan maken van Payrolling? Voor en nadelen in het kort:

Voordelen

 1.  Kosten van het personeel zijn vooraf bekend. Je komt niet voor verassingen te staan.
 2.  Nauwkeurige inzage in jouw totale salaris- en personeelskosten. Je krijgt een factuur en niet meer.
 3.  Je hoeft geen zorgen meer te maken om de belasting dienst, UWV, pension, Arbo-dienst, accountants, etc..
 4.  Kosten en tijd besparing.
 5.  Je personeel heeft met een professioneel H&R organisatie te maken

Nadelen

 1.  Uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk voor het betalen van sociale premies. Als het Payroll bedrijf failliet gaart draai jij alsnog voor de kosten op
 2.  Je moet een Payroll bedrijf betalen en dat bering kosten met zich mee.

 

Freelance Payroll

Voor een freelancer zijn vrijheid en flexibiliteit 2 belangrijke factoren. Meeste freelancers zijn vakmensen en hebben geen verstand van administratief verplichtingen en hebben er gewoon geen tijd voor. Door voor Payroll te kiezen hou je de voordelen van zelfstandig ondernemen en heb je het gemak van in een loon dienst zijn.
Je bent dan freelancer in de zin dat je zelf met je opdrachtgevers in zee gaat en je prijzen bepaalt. Je hoeft je dan geen zorgen meer te maken om risico’s als :

 1.  Ziekte
 2. Niet betalende opdrachtgevers
 3.  Werkloosheid

Je hebt tevens geen VAR verklaring en registratie bij KVK nodig.