Uw Payroll zaken direct geregeld!

Waar moet je op letten als je werkgever payroll overweegt

By admin • juli 14, 2012 • Filed in: Payroll

Je hebt vandaag te horen gekregen dat je werkgever over wil stappen naar een payroll bedrijf. Wat betekent dit voor jou? ga je erop achteruit?

Het is erg afhankelijk van het voorstel van je werkgever. Als je een vast dienst verband hebt kan je hierop achteruit gaan. De UWV hanteert namelijk andere regels als het op ontslag bescherming aan komt.

Als je in vast dienstverband werkt, moet je werkgever jou om toestemming vragen voor dat hij over kan stappen naar payroll. Jij moet dus ook bij je werkgever ontslag gaan nemen, om bij de payroll bedrijf in dienst te treden. Je werkgever moet dus wel met een goed aanbod komen.

Je werkgever gaat door het uitbesteden waarschijnlijk op vooruit. Jij gaat waarschijnlijk op achteruit wat betreft zekerheid. Het spreekt dan ook voor zich dat je werkgever met een goed aanbod moet komen, voor dat je ontslag gaat nemen.

Comments

Van een waarschijnlijke achteruitgang van zekerheden bij overgang naar een payroll-constructie hoeft helemaal geen sprake te zijn. Payrolling houdt zich niet alleen maar bezig met flexibele contracten. Ook de vaste contracten horen bij de payrolling. Helaas is dat een zeer onderbelicht punt.

joke zegt:vrouw werkte bij een BV waavran haar man en zwager de dga’s zijn, ze werkt 20 uur per week met een vastgesteld loon, maar is hier spake van gezagsverhouding, de dga’s konden aanwijzingen en instructies geven, maar werd nooit gedaan, een ieder had zijn eigen plek (planning, werkplaats en administratie) ben in discussie met uwv ivm arbeidsverleden hun nemen het niet mee, terwijl mijn visie is van wel.?? Wie heeft antwoord

 

Leave a Comment

« | Home | »