Uw Payroll zaken direct geregeld!

U administratie laten verzorgen door een salarisadministrateur

Uw administratie laten verzorgen door een salarisadministrateur?

Wanneer u in het bezit bent van een onderneming, dan bent u vrijwel dagelijks bezig met administratieve werkzaamheden. Er zou een grote last van uw schouders afvallen wanneer een deel van uw administratie wordt overgenomen door iemand anders. Dit is mogelijk! Hiervoor zijn er namelijk salarisadministrateuren.

Salarisadministratie uitbesteden

U kunt al uw salarisadministratie uitbesteden aan een salarisadministrateur. Deze kan voor u alle administratie op het gebied van personeelszaken beheren. Wanneer u uw salarisadministratie laat uitbesteden hoeft u zich geen zorgen meer te maken over uw salarisadministratie. Onvolledige dossiers of soms wel fout kunnen ervoor zorgen dat u boeten ontvangt bij een eventuele controle. Alles wordt dus geheel volgends de regels gedaan. Een aantal administraties die zij voor u kunnen beheren is het volgende; urenbeheer, jaar opgaven, maandelijkse loonstroken, loonaangiftes bij de belastingdienst, ziekteverzuim beheer, beheer van arbeidscontracten.

Gratis arbeidsrechtelijk advies

Naast dat een salarisadministrateur de salarisadministratie kan beheren verlenen ze vaak ook gratis arbeidsrechtelijk advies. Wanneer u uw salarisadministratie laat uitbesteden verlenen deze bedrijven vaak ook gratis arbeidsrechtelijk advies. www.salarisnederland.nl is zo een bedrijf die voor u alle salarisadministratie kan beheren en kan u daarnaast ook nog eens gratis arbeidsrechtelijk advies verlenen.
Bent u geïnteresseerd in het laten uitbesteden van uw salarisadministratie of wilt u meer informatie over de werkwijze klik hier. Bekijk de mogelijkheden waar u gebruik van kunt maken en neem contact op met het bedrijf. U kunt ook eventueel een offerte op maat aanvragen met een prijzen overzicht voor uw onderneming.

Waar moet je op letten als je werkgever payroll overweegt

Je hebt vandaag te horen gekregen dat je werkgever over wil stappen naar een payroll bedrijf. Wat betekent dit voor jou? ga je erop achteruit?

Het is erg afhankelijk van het voorstel van je werkgever. Als je een vast dienst verband hebt kan je hierop achteruit gaan. De UWV hanteert namelijk andere regels als het op ontslag bescherming aan komt.

Als je in vast dienstverband werkt, moet je werkgever jou om toestemming vragen voor dat hij over kan stappen naar payroll. Jij moet dus ook bij je werkgever ontslag gaan nemen, om bij de payroll bedrijf in dienst te treden. Je werkgever moet dus wel met een goed aanbod komen.

Je werkgever gaat door het uitbesteden waarschijnlijk op vooruit. Jij gaat waarschijnlijk op achteruit wat betreft zekerheid. Het spreekt dan ook voor zich dat je werkgever met een goed aanbod moet komen, voor dat je ontslag gaat nemen.

OCW erkent hbo-opleiding voor de payroll professional

De hbo opleiding Associate Degree Payroll Professional is nu een erkende opleiding. Besluit is genomen na een lange onderzoek over de relevantie van deze opleiding en een positieve advies van de Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) 

Deze opleiding is bedoelt om het tekort van HBO payroll professionals tegen te gaan. De ze opleiding start vanaf september 2012. De opleiding is zo opgebouwd dat studenten met een relevante diploma snel een Associate Degree kunnen halen.